Türkiye’de ilk defa bir Üniversite ‘Yolsuzluk ve kötü yönetiliyor’ gerekçesi ile Kayyim’a devredildi.
İstanbulun en en köklü Üniversitelerinden olan Haliç Üniversitesindeki yolsuzluk iddiaları bitmek bilmiyor.Bizim Lösemili çocuklar vakfına ait Üniversitenin Onursal Mütevelli heyeti başkanı Prof Gündüz Gedikoğlu’ndan sonra ismi yolsuzlukla anılan Üniversite’de, görevden alınan Av Mansur Topçuoğlu hakkında ağır ithamlar var.
Görevden alınan Haliç Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Av. Mansur Topçuoğlu kararı ‘hukuksuz ve mahkeme kararı olmayan keyfi uygulama’ diye nitelendirirken, ‘Pazartesi yine görevimizin başındayız’ dedi.
İSMİ KÜNYEDEN ÇIKARTILDI
‘8 kardeş, 2 baldız ve 6 şirket o vakfı yönetiyoruz’ sözlerinden sonra eleştirilerin hedefinde olan Topçuoğlu’nun başkanı olduğu mütevelli üyelerinde aynı soyadı taşıyan 3 isim yer alıyor.
Künyede bulunan
Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur TOPÇUOĞLU
Mütevelli Heyeti Başkan Yrd. Prof. Dr. Eyyüp SANAY
Mütevelli Heyeti Başkan Yrd. Av. Korkut HAZİNEDAR
Üye Prof. Dr. Remzi ÇETİN
Üye Zeynep YAMAN
Üye Reyhan TOPÇUOĞLU
Üye Oktay ÖZÇELİK
Üye Remzi TOPÇUOĞLU
Haliç Üniversitesi'nin geçici Mütevelli Heyeti Başkanı garantör üniversite rektörü olarak atana Prof Dr Mahmut Ak tarafından Üniversitenin web sayfasından çıkartıldı.
MAKAM ARAÇINDA ÖĞRENCİLERİN SENETLERİ BULUNDU
Devir işlemlerine katılan yetkililerden edinilen bilgilere göre,
Dün devir işlemlerini başlatmak üzere Haliç Üniversitesine giden İstanbul Üniversitesi yönetimine gelen bir ihbar üzerine polisin Topçuoğlu'nun makam aracında arama yaptığı, araçta bir miktar para ve değerinin yüksek miktar olduğu tahmin edinilen öğrencilere ait senetler ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen para ve senetlere polisin bir tutanak tutarak el koyduğu belirtildi. (Senetlerin öğrencilerin paralarının banka hesaplarına yansımadan tahsil edilmesi için alındığı tahmin ediliyor.)
YOLSUZLUK İDDAALARIN BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ
İşte Yök tarafından tespit edilen usulsüzlük dosyalarından bazıları.
1- Haliç Üniversitesine ait kantin ve kafeteryaların, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı M Mansur Topçuoğlu tarafından kurulan ve yakınlarının da ortakları olduğu Teras Gıda Ticaret Ltd. Şti. ve Reyman Gıda Ticaret Ltd. Şti. tarafından işletildiği; M. Mansur Topçuoğlu'nun bu şekilde kendisine ve yakınlarına haksız kazanç sağladığı,
2- Haliç Üniversitesi Yöneticilerinin her türlü inceleme ve denetim faaliyetini engelleme çabaları,
3- Öğrenim Ücretlerinin Mansur Topçuoğlu'nun Ortağı Olduğu Reyman Hukuk Bürosuna ait banka hesabına yatırılmasının istendiği,
4- Üniversite personeline ilişkin olarak maaş ödemeleri hususunda sıkıntılar olduğu,
5- Öğrenciler tarafından derslerin yapılmadığı, eğitim kalitesinin çok düşük olduğuna dair şikâyetler,
6- Eğitim alanları ile ilgili olarak gayrimenkul sahiplerine kiraların ödenemediği,
7- Mütevelli Heyet Başkanı Mansur Topçuoğlu'nun Üniversiteyi aile şirketi şeklinde yönetme eğilimi.
Üniversitenin eğitim binası olarak kullandığı ama kira ödemediği yerlerden biri Hotiç’e ait. Diğeri ise bir Rum Vakfı. Her ikisinin de kuruma şikâyet ettikleri ve Rum vakfının mahkemeden tahliye kararı aldırdığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.
YÖK’ün üniversiteye bu durumu sorduğu ancak cevap gelmediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
KARŞILIKLI HELALLIK RESTLEŞMESİ
Av Mansur Topçuoğlu’nun sahibi olduğu Yeni Yüzyıl gazetesi, yayın hayatına son verirken Topcuoğlu ‘Elhamdülillah, bireysel bir Müslüman olarak 28 Şubat’ı yaşadım’ dedi.
Sosyal medya üzerinden Topçuolu’na destek mesajları atılırken, Topçuoğlu tarafından mağdur edilen ekşi sözlük kullanıcıları ise çok kişinin ahini almış, bu dünyada da öbür tarafta da yatacak yeri olmayan, eski haliç üniversitesi mütevelli heyeti başkanı’ notunu düşmüş.
YORUM EKLE